Bir Müzikal Başyapıt: La La Land-Aşıklar Şehri İncelemesi


🎬 İki hayalperestin yollarının kesişmesiyle başlayan bu film, izledikten sonra sizi uzun süre etkisi altında bırakacak. Özellikle pandemi nedeniyle herkes internet üzerinden güzel film önerileri, film tavsiyeleri, film eleştirisi, aşk filmi, vb. araştırmaya başladı ve siz de onlardan biriyseniz La La Land ya da Türkçe ismiyle Aşıklar Şehri bu arayışınıza son verecek. Hadi çayınızı, kahvenizi alın gelin, incelememize geçelim.

 
La La Land Film İncelemesi


"Belki her zaman başarmak isteyen şu insanlardan biriyimdir ama... benim için boş bir hayalden başka bir şey değildir. Anlıyor musun?" - Mia Dolan/ La La Land

 


La La Land- Aşıklar Şehri Filminin Konusu

Mia Dolan, 25 yaşında genç ve yetenekli bir oyuncu adayı. 5 yıldır Los Angeles' ta yaşayıp farklı dizi ve film seçmelerine katılıyor fakat bir türlü hiçbir işe giremiyor. Los Angeles' ta oyuncuların arasındaki rekabet çok çekişmeli, çok fazla insan var ve bu da demek oluyor ki çok fazla aday var. Bu başarısızlık Mia' yı gerçekten depresifleştiriyor ve umudunun azalmasına yol açıyor, ta ki genç müzisyen ve piyanist Sebestian Wilder (Ryan Gosling) ile tanışana dek.

Sebestian da aynı Mia gibi bir hayalperest. Çok yetenkli bir piyanist olmasına rağmen restoranlarda günübirlik, belli repertuar dışına çıkamadan piyano çalma işlerine ancak girebiliyor. Fakat asıl hayali bir caz bar açıp orada özgürce çalıp cazın unutulmasını engellemek. Bu iki yetenekli ve tutkulu sanatçının tanışması ve birbirlerinin hayatlarına etkisini izlemek çok farklı bir deneyim.

Film Hakkında Kişisel Görüşlerim


Asla müzikal izlemeyen annem ve babam bile bu filmi soluksuz bir şekilde izlediler. Filmde Emma Stone'un Oscar'lık üstün oyunculuğunu, büyüleyici dans ve müzikleri, içinizdeki hayalperest ve sanatçının izlerini yakalayabileceksiniz. 

Film, başkahramanları olan Mia ve Sebastian'ın aşkından çok daha öte bir konuya sahip aslında. Hayat denilen yolculuğumuzda bize eşlik eden insanların kattığı zenginliği dile getirirken aynı zamanda bu yolculuğun sadece bize ait olduğunu da söylüyor. Ayrıca film boyunca hayalleri için diğer eyaletlerden Los Angeles'a taşınmış binlerce oyuncu, müzisyen veya herhangi bir yetenek üzerine işlerde çalışanların yaşadıkları hayal kırıklıklarına, beş kuruş paraları olmadan sevdikleri işi yapabilmek için nasıl çabaladıklarına film atıfta bulunuyor. Yakın bir gelecekte kendimi de bu alanda çalışırken hayal ettiğim için bu konu beni bir başka etkiledi. 



La La Land Film İncelemesi


Filmi ilk kez izledikten sonra City of Lights ve Epilogue parçalarını piyanoda çalmayı öğrenmiştim, insana kesinlikle ilham olan parçalar. Ek olarak, eğer Whiplash filmini izlediyseniz yönetmenleri aynı; Damien Chazelle. La La Land veya Aşıklar Şehri ayrıca çıktığı yıl En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Film Müziği dallarında Oscar aldı. Ailecek izlenecek filmler arasında da bence önemli bir yere sahip, içerisinde kötü bir sahne ya da söz bulunmuyor. Eğer siz de bu akşam ne izlesem ya da ailecek izlenebilir film arıyorum diyorsanız, bu filme bir bakın derim. Filmden en sevdiğim kesitin linkini de buraya ekliyorum:



• Puanım: 10/10


• Size bugünkü sorum: sizce hayalleriniz mi yoksa aşk mı daha önemli? Cevabınızı yorumlara yazabilirsiniz.


La La Land veya Aşıklar Şehri hakkındaki tüm yorumlarınızı merakla bekliyorum.


2021' de çıkmış başka bir harika müzikal film olan In the Heights Film İncelemesi yazıma da bakmanızı öneririm. Gençlik filmi önerisi isterseniz, sizi Gezgin Pantalon Kardeşliği Film İncelemesi yazıma beklerim.

Aile filmleri seviyorsanız En İyi Aile Filmleri 2021 listeme de bakmanızı öneririm.

Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar