Dostluk Her Yerde: Gezgin Pantalon Kardeşliği İncelemesi

Evde sıkıldıysanız bu film tam size göre. Türkçe ismiyle Gezgin Pantalon Kardeşliği İngilizce ismiyle The Sisterhood of the Travelling Pants, dört 16-17 yaşlarındaki yakın arkadaşın hayatlarında ilk defa yaz tatilini birbirlerinden ayrı geçirecek olmasıyla başlıyor. Siz de güzel film önerisi ya da gençlik filmi önerisi arıyorsanız hadi çayınızı, kahvenizi alın gelin, incelememiz başlıyor.

Gezgin pantalon kardeşliği gençlik filmi incelemesi

Filmin İsmi Nereden Geliyor? Gezgin Pantalon Kardeşliği Konusu

Filmin ismini çoğu kişi gibi değişik bulduğunuzu tahmin ediyorum, aslında hikayesi oldukça hoş. Bu dört arkadaş, yazı ayrı geçirecekleri yolculuklarına çıkmadan önce ilginç şekilde dört çok farklı vücut tipine sahip olmalarına rağmen her birine yakışan bir pantalon buluyorlar. Ve bu pantalon ayrı geçirecekleri yazı özel kılacak ve onları fiziksel olmasa da ruhsal olarak bir arada tutacak şey oluyor. 

Karakterler 

Bu arkadaş grubundakiler; güzel ve utangaç olan Yunan asıllı ressam Lena, sportif ve biraz da çılgın olan Bridget, hazır cevap ve dramatik davranabilen Carmen ve vaktini filmlerle geçirmeyi seven, biraz depresif, gotik fakat sanatsal yanı ve duygusallığı yüksek olan Tibby.


Gezgin pantalon kardeşliği gençlik filmi incelemesi

"Zihninin bir köşesinde bir duvar oluştu. Öyle bir duvardı ki bu, şu anda burada olanları düşüncelerinden ayrı tutuyordu." 
- Gezgin Pantalon Kardeşliği- Ann Brashares


Bu ayrı geçirdikleri tatilde pantalon postayla her ay sıradaki arkadaşa yollanıyor, tabi tatilde o an yaşadıklarını anlatan bir mektup eşliğinde. Şunu not düşmek isterim, bu film 2005' te geçiyor, o yüzden bu kızlar bir tek yolladıkları mektupla ya da bulundukları yerin merkezine inip ankesörlü telefonla iletişime geçebiliyorlar.

Oyuncular


Bir Gossip Girl fanıysanız, Blake Lively' nin yani dizideki Serena Van Der Woodsen' ın bu filmde Bridget' i canlandırdığını söylemeliyim. Lena' yı ise Gilmore Girls' deki Rory Gilmore canlandırıyor. Carmen' i America Ferrera ve Tibby' i ise Amber Tamblyn canlandırıyor.

Gezgin pantalon kardeşliği gençlik filmi incelemesi


Yaraları Birlikte Sarmak

Bu filmde güzel Yunan adası olan Santorini' den tutun, Kaliforniya' nın kumsallarına kadar farklı yerlerden manzaralarla karşılaşacaksınız. Bir gençlik filmi olmasına rağmen, dört çok farklı karakter ve soruna sahip bu dört arkadaşın birlikte olgunlaşıp geçmiş yaralarını birlikte sarmalarını izlemek beni fazlasıyla etkiledi. Hatta o kadar etkilendim ki bu filmi izledikten hemen sonra bu filmin aynı isimli kitap serisini sahaflardan alıp, okuyup bitirdim. Ayrıca bu filmin devam filminin bulunduğunu da eklemek isterim.


Not: Siz de kitaplara ulaşmak isterseniz, İngilizcelerini internet üzerinden bulabilirsiniz. Serinin adı The Sisterhood of the Travelling Pants ve yazarının adı Ann Brashares. Maalesef bu serinin Türkçesinin satışı şuanda yok, ben İngilizcesini okudum. Bir gün olurda bir yayınevi seriyi baştan çevirmek isterse ben seve seve çevirebilirim, buradan duyurulur :)


• Puanım: 8/10

• Size bugünkü sorum: siz de yazı arkadaşlarınızdan ayrı geçirmek zorunda kalsaydınız, bağınızın kopmaması için nasıl bir çözüm bulurdunuz? Yorumlara yazabilirsiniz.

Gezgin Pantalon Kardeşliği ile ilgili tüm yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Başka bir film önerisi olarak La La Land-Aşıklar Şehri: Film İncelemesi veya In the Heights: Film İncelemesi yazılarıma da bakabilirsiniz. Gezgin Pantalon Kardeşliği filminin devam filmini de tanıtmamı isterseniz yorumlara yazabilirsiniz. 

Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar